Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016




Ανάμεσα στα shoujo που παρότι είναι αρκετά δημοφιλή βρίσκονται κοντά στην κορυφή της βαθμολογικής λίστας υπάρχει και το Cat Street. 



To Cat Street δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 2005 στις σελίδες του περιοδικού Bessatsu Margaret της Shueisha. Το γεγονός ότι ο τίτλος είναι αρκετά γνωστός ανάμεσα στους περισσότερους αναγνώστες manga και ειδικότερα στους φίλους των σειρών shoujo δεν είναι διόλου παράξενο. Η ημιουργός του Kamio Yoko, γνωστή κυρίως μέσω της αρκετά δημοφιλούς τίτλου της Hana Yori Dango, είχε ήδη ένα έτοιμο fanbase να την περιμένει.

Ηρωίδα της ιστορίας είναι η Keito Aoyama, πρώην παιδί-ιδιοφυΐα του θεάτρου το οποίο μετά από μία τραυματική εμπειρία αποχώρησε από τη σκηνή και απομακρύνθηκε από όλους. Έχοντας αφήσει το σχολείο και ενώ οι σχέσεις με την οικογένειά της είναι διαλυμένες, οι μέρες της Keito κυλούν άσκοπα και μέρα με τη μέρα η νεαρή δεν μπορεί να δει πουθενά τον εαυτό της στο μέλλον. Αυτό όμως θα αλλάξει όταν συναντά έναν άγνωστο άνδρα ο οποίος της συστήνει να παρακολουθήσει το σχολείο El Liston, ένα ελεύθερο λύκειο για μαθητές σαν κι εκείνη οι οποίοι είχαν αφήσει το σχολείο για προσωπικούς λόγους και προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Παρά τους πρώτους ενδοιασμούς και την αρχική άρνηση της η περιέργεια της νικά το πείσμα της και η Keito επισκέπτεται το σχολείο. Εκεί συναντά μία παρέα τριών ιδιαίτερων χαρακτήρων: τον Rei, τη Momoji και τον Kouichi και με τον καιρό γίνεται μέλος της. Η σχέση τους έχει σκαμπανεβάσματα και δεν λείπουν οι παρεξηγήσεις και οι εγωισμοί όμως με τον καιρό οι δεσμοί τους γίνονται πιο δυνατοί και η Keito βρίσκει το κουράγιο να ανοιχτεί στους γύρω της και να αποδεχθεί τη βοήθειά της αλλά και τα λάθη του παρελθόντος και τελικά να βρει έναν στόχο.




Η ιστορία επικεντρώνεται κυρίως σε όλα αυτά που απομάκρυναν τα παιδιά από το περιβάλλον τους και την προσπάθειά τους να γυρίσουν μία νέα σελίδα στη ζωή τους. Επηρεάζοντας ο ένας τον άλλον, τελικά ωθούν του εαυτούς τους για κάτι καλύτερο, επαναπροσδιορίζουν τα θέλω τους και εξετάζουν τι άφησαν πίσω και τι θέλουν να συναντήσουν στο μέλλον τους. Από τη σειρά δεν λείπει και το ερωτικό κομμάτι με τα ρομαντικά συναισθήματα των πρωταγωνιστών να περιπλέκονται όταν τελικά καλύπτουν την νεανική τους αφέλεια. 

Η σειρά αποτελείται από 8 τόμους από τους οποίους δεν λείπουν τα κλισέ του είδους. Ωστόσο υπάρχει μέτρο και η ιστορία δεν κουράζει όσο θα μπορούσε να περιμένει αρχικά κανείς πολλές φορές καταφέρνοντας μάλιστα να αποφύγει μία δραματικότερη λύση. Η ομάδα των χαρακτήρων με τα θετικά και τα αρνητικά της προσωπικότητας τους προσφέρουν έναν αρκετά ρεαλιστικό τόνο απέναντι σε ένα όχι και τόσο ρεαλιστικό setting και καταφέρνουν να παραμένουν συμπαθητικοί μέσα από τα ελαττώματά τους. Η ιστορία τελικά κλείνει σχετικά γρήγορα συγκριτικά με τους αργούς ρυθμούς των πρώτων τόμων έχοντας όμως συνολικά ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα και αφού καταφέρνει να κλείσει όλους τους "ανοιχτούς λογαριασμούς" της.

To manga είναι διαθέσιμο μόνο μέσω scanlation καθώς παρά τις θετικές κριτικές των αναγνωστών δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει αγγλική έκδοση, στη χώρα του παρόλα αυτά ήταν αρκετά γνωστό για να καταφέρει να μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά 6 επεισοδίων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου