Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016



Με αφορμή το Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu που προβάλλεται στην Ιαπωνία αυτή την περίοδο, ας μιλήσουμε για τα Josei. Θα θέλαμε να πούμε ότι είναι ένα τεράστιο κομμάτι των anime για να μπορέσει να καλυφθεί ολόκληρο μέσα σε μερικές αναρτήσεις όμως δυστυχώς οι τίτλοι αυτής της κατηγορίας που καταφέρνουν να βρουν τον δρόμο τους προς τη μικρή οθόνη είναι ελάχιστοι και γι' αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να τον παρουσιάσουμε έναν-έναν.




Pet Shop of Horrors
Με μόλις τέσσερα επεισόδια συνολικά το Pet Shop of Horrors διηγείται μυστήρια γεγονότα που σύμφωνα με τα στοιχεία ξεκινούν από ένα pet shop στην Chinatown. Ιδιοκτήτης του εν λόγω pet shop είναι ο ιδιόρρυθμος Count D ο οποίος εμπορεύεται σπάνια και ιδιαίτερα κατοικίδια σε ανθρώπους με κάπως πιο ιδιαίτερα γούστα ή επιθυμίες. Η αγορά γίνεται μέσω συγκεκριμένου συμβολαίου που δεν πρέπει να σπάσει, αν όμως ο πελάτης αγνοήσει τους κανόνες τότε το pet shop και ο ιδιοκτήτης του δεν μπορούν να τεθούν υπεύθυνοι για τις συνέπειες. Τις μυστηριώδεις αυτές υποθέσεις διερευνά ο ντεντέκτιβ  Leon Orcot στην σύντομη αυτή παραγωγή της Madhouse που μεταφέρει στη μικρή οθόνη μόλις τέσσερις αυτοτελείς ιστορίες από το εικοσιτεσσάρων συνολικών τόμων manga της Akino Matsuri.



Ένας τίτλος αρκετά γνωστός στη χώρα του γνώρισε περισσότερη επιτυχία κυρίως μέσω της μεταφοράς του σε JDrama. Η επιτυχία της μεταφοράς του σε live action όμως έδωσε τη δυνατότητα να μεταφερθεί σε anime και η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Χειμώνα του 2004. Την παραγωγή είχε αναλάβει και εδώ το studio Madhouse έχοντας ως σκηνοθέτη το Yuzo Sato (Kaiji, BioHunter). Πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η Yamaguchi "Yankumi" Kumiko που αναλαμβάνει τη θέση της καθηγήτριας μαθηματικών στην Ιδιωτική Ακαδημεία Shirokin. Εκεί της ανατίθεται το πόστο της υπεύθυνης καθηγήτριας του τμήματος 2-4, μιας τάξης γεμάτη ταραξίες. Η παρουσία της εκεί δεν γίνεται καλοδεχούμενη από τους μαθητές οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να τη διώξουν, ωστόσο η Yankumi καταφέρνει να κερδίσει πολύ σύντομα τον σεβασμό τον μαθητών της. Αυτό όμως που δε γνωρίζει το σχολείο είναι ότι η Yankumi είναι η διάδοχος μία πολύ δυνατής οικογένειας Yakuza, της Oedo. Έτσι ενώ η Yankumi προσπαθεί να επιτύχει στην καριέρα της ως δασκάλα προσπαθεί επιμελώς να καλύψει το οικογενειακό της υπόβαθρο.



Super Seisyun Brothers
To Super Seisyun Brothers του studio AIC Plus+ είναι μία σειρά 14 επεισοδίων παραγωγής 2013. Αποτελεί adaptation δημοφιλούς manga του Comic Polaris το οποίο είναι δωρεάν ιντερνετικό περιοδικό manga για γυναίκες. Πρόκειται για ένα slice of life anime που αφηγείται την καθημερινότητα 4 ατόμων, των αδερφών Niimoto που είναι αρκετά ναρκισσιστές για το καλό τους και των Saitou που αρκετά εκκεντρικοί. Τα δύο ζευγάρια αδερφών αποτελούνται το καθένα από μια μεγαλύτερη αδερφή και έναν μικρότερο αδερφό και είναι όλοι τους παιδικοί αδερφικοί φίλοι παρά τις διαφορές που έχουν στα ενδιαφέροντα και τον χαρακτήρα τους.




To Massugu ni Ikou είναι ένας τίτλος που ο καλύτερος λόγος για να το δεις είναι πιθανότατα η λατρεία σου για τα σκυλιά. Πρωταγωνιστής εδώ είναι ο Mametaro, ένας ημίαιμος σκύλος που λατρεύει την αφεντικίνα του, την Iku-chan, και την αγαπημένη του σκυλίτσα την Hanako αλλά αντιπαθεί ένα και μόνο άτομο, το αγόρι της αφεντικίνας του τον Akiyoshi και πολλές φορές δε διστάζει να του κάνει τη ζωή ποδήλατο. Την ιστορία αφηγείται ο ίδιος ο Mametaro καθώς περνάει τις μέρες του εξερευνώντας την περιοχή και κάνοντας νέους φίλους. Η ιστορία αποτελείται από μόλις 9 OVA ευχάριστα OVA που κυκλοφόρησαν την περίοδο 2003-2004 από το studio Yumeta.




Παραγωγής 2009, πρόκειται γα το κύκνειο άσμα του αναγνωρισμένου σκηνοθέτη Osamu Dezaki (Rose of Versailles, Brother, Dear Brother). Το anime μεταφέρει στην οθόνη τις ερωτικές περιπέτειες του Hikaru Genji, του ηδονιστικού πρίγκιπα της περιόδου Χεϊάν από την αρχή ως την πτώση του παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τα έθιμα και τον τρόπο ζωής της αριστοκρατικής κοινωνίας της εποχής. Η σειρά προβλήθηκε στα πλαίσια της επετείου των 1000 χρόνων από τη δημοσίευση του “The Tales of Genji” της Lady Murasaki το οποίο θεωρείται το πρώτο μυθιστόρημα του κόσμου με τη σειρά να αποτελεί μάλιστα τη δεύτερη μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος σε anime καθώς προηγήθηκε μία ταινία.




Ο Hazuki ερωτεύεται κεραυνοβόλα την ιδιοκτήτρια ενός ανθοπωλείου και χωρίς δεύτερη σκέψη αποφασίζει να εργαστεί εκεί ως υπάλληλος μερικής απασχόλησης. Κι ενώ δεν βλέπει ανταπόκριση από τη μεριά της, μια μέρα καταλήγει να μπει μέσα στο σπίτι της για θέματα της δουλειάς όπου εμβρόντητος αντικρίζει έναν άνδρα που δεν είχε ξαναδεί. Το σοκ όμως δεν τελειώνει εκεί αφού σύντομα ανακαλύπτει πως ο άγνωστος άνδρας είναι το φάντασμα του νεκρού της άνδρα το οποίο ακόμα περιπλανιέται στο σπίτι του. Ο Shimao αρνείται να αφήσει το πλευρό της Rokka και να την παραδώσει σε άλλον άνδρα. Έτσι αρχίζει να μπαίνει πεισματικά ανάμεσα σ' εκείνη και στον Hazuki με κάθε ευκαιρία που βρίσκει. Καθώς οι δύο άνδρες αρχίζουν να σχηματίζουν έναν παράξενο δεσμό μέσω της προσπάθειας του Hazuki να πείσει τον Shimao ότι πρέπει να αφήσει την Rokka να συνεχίσει τη ζωή της χωρίς εκείνον, η σχέση του με την Rokka αρχίζει να αναπτύσσεται. Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2012 σε σκηνοθεσία του Matsuo Kou (Kurenai, Red Garden) για το studio Doga Kobo.


Συνεχίζεται...
Categories: , ,

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου