Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016



Roses are red, Violets are blue.


Και αν το τριαντάφυλλο δεν είναι κόκκινο;


 «Ποιος θα ήσουν αν η κοινωνία δεν σου έβαζε ένα ταμπελάκι;» Η κοινωνία σου ορίζει τι είναι το σωστό, τι πρέπει να κάνεις, τι πρέπει να ακολουθήσεις, ποιος είσαι, αν είσαι αποδεκτός ή όχι.

Αν δεν ακολουθήσεις αυτόν τον δρόμο, είσαι διαφορετικός. Είσαι κάτι το ασυνήθιστο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε αυτήν την κοινωνία. Είσαι «άρρωστος», «αηδιαστικός», «περίεργος». Λέξεις που σε χαρακτηρίζουν γιατί αποκλίνεις από τα πρότυπα που έχουν σχεδιαστεί στην κοινωνία.


Το Hourou Musuko εστιάζει το ενδιαφέρον του σε δύο παιδιά γυμνασίου. Δύο παιδιά που βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία και προσπαθούν να καθορίσουν και να βρουν την ταυτότητα του φύλου τους. Το anime ασχολείται με την καθημερινή τους ζωή, την προσπάθειά τους να ενταχθούν στην κοινωνία, να ερωτευτούν, να δημιουργήσουν φιλίες. Επικεντρώνεται σε θέματα όπως το crossdressing, τη δύσκολη περίοδο της εφηβίας αλλά και τα ζητήματα των διαφυλικών.


Τι σημαίνει τελικά να είσαι αγόρι ή κορίτσι;


Η σειρά έχει ως στόχο την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την ταυτότητα του φύλου. Η σκηνοθεσία του εκπλήσσει, αλλά ωθεί τον θεατή να διαβάσει και την σειρά manga. Η ατμόσφαιρα και η μουσική που τη συνοδεύει δένει απόλυτα με τη χρωματική παλέτα του anime. Το σχέδιο θυμίζει νερομπογιά, τα χρώματα είναι απαλά και ζεστά και χρησιμεύουν απόλυτα στην αίσθηση που θέλει να προκαλέσει η σειρά. Η μελαγχολία, τα παστέλ χρώματα και το πιάνο δημιουργούν μία δραματικότητα αλλά και μία γαλήνη συνάμα.

Αν και δύσκολα θα επιλέξει κάποιος να δει μία τέτοια σειρά, αν ψάχνετε μία σειρά με νόημα και σοβαρό χαρακτήρα ρίξτε της μια ματιά. Η σειρά αναδεικνύει ένα θεμελιώδες ελάττωμα στη κοινωνία μας, με τον τρόπο της, ακόμη και αν εστιάζει σε ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα.

Onna no kotte, nande deki teru?

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου