Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015



Εφτά σειρές λοιπόν που λαμβάνουν χώρο μέσα στον εργασιακό χώρο των πρωταγωνιστών για αυτή την εβδομάδα!!



To Denki-gai, έφτασε στις μικρές οθόνες της χώρας του το Φθινόπωρο του 2014. Σκηνοθέτης της σειράς ο Masafumi Sato σε μία από τις λίγες σειρές που κάθισε στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ανέλαβε τη μεταφορά του manga για το studio Shin-Ei Animation. Πρωταγωνιστής της ιστορίας ο Umio, είναι ένας ντροπαλός νεαρός που ξεκινάει να δουλεύει ως υπάλληλος μερικής απασχόλησης σε ένα κεντρικό βιβλιοπωλείο με θέμα τα manga. Η ζωή του Umio δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα όμως όλα αυτά θα αλλάξουν όταν γνωρίσει τους νέους του συναδέλφους και τις ιδιαίτερες προσωπικότητές τους. Η σειρά αφιερώνεται στις αλληλεπιδράσεις των εκκεντρικών αυτών χαρακτήρων και ακόμη περισσότερο στην κωμωδία που συνήθως πηγάζει από τις σχέσεις τους και την εκκεντρική συμπεριφορά τους. Η σειρά είναι αρκετά ανάλαφρη και προτείνεται περισσότερο σε άτομα που μπορούν να αντέξουν παντός είδους αστεία.





Το Working έκανε την πρώτη εμφάνισή του στην ιαπωνική τηλεόραση την Άνοιξη του 2010. Έκτοτε έχουν περάσει 5 χρόνια όμως η σειρά επέστρεψε όχι μία αλλά δύο φορές στη μικρή οθόνη και η πετυχημένη σειρά του studio  πετυχημένη σειρά του studio A-1 Pictures μέλλει να τελειώσει τον φετινό χειμώνα με ένα special. Εδώ πρωταγωνιστής μας είναι ο Takanashi Souta ο οποίος λατρεύει οτιδήποτε μικρό και χαριτωμένο. Μετά από τη συνάντησή του με την μικροσκοπική Taneshima Popura, που το έχει καημό να ψηλώσει αλλά η ευχή της δεν εκπληρώνεται, ο νεαρός αποφασίζει να δουλέψει στο ίδιο εστιατόριο με τη μικροσκοπική αλλά κατά τα άλλα μεγαλύτερή του κοπέλα για την προσέχει. Σύντομα λοιπόν γίνεται μέλος του εστιατορίου Wagnaria το οποίο δανείζει το όνομά του στον τίτλο της αγγλικής έκδοσης. Το υπόλοιπο προσωπικό αποτελείται και εδώ από μια ποικιλία περίεργων χαρακτήρων, από τον κουτσομπόλη βοηθό μάγειρα Soma και την υπεύθυνη των σερβιτόρων που κυκλοφορεί με κατάνα δεμένο στη ζώνη της, μέχρι την τεμπέλα μάνατζερ και την νεαρή Inami που θέλει να ξεπεράσει τη φοβία της με τους άνδρες, η ζωή του Takanashi γεμίζει από περιπέτειες και ιδιαίτερους συναδέλφους. Οι σχέσεις των πρωταγωνιστών ανατρέπονται και εξελίσσονται και η σειρά προσφέρει γέλιο και ρομαντικές περιπέτειες καθ' όλη τη διάρκειά της.




Μετά την επιτυχία του Working!! και έχοντας από ότι φαίνεται μία καλή συνεργασία με τη mangaka Takatsu Karino, το studio A-1 δε σταμάτησε εκεί και το 2013 μεταφέρει σε anime ακόμα μία δουλειά της δημιουργού. Το Servant x Service λαμβάνει επίσης χώρα μέσα σε εργασιακό περιβάλλον, αυτή τη φορά το γραφείο του τμήματος Υγείας & Διαβίωσης σε μία πόλη της Ιαπωνίας. Εκεί οι νέοι o Hasebe, η Yamagami και η Miyoshi ξεκινάνε για πρώτη φορά να εργάζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι και ο καθένας φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν μέσα στον χώρο εργασίας. Η σειρά ακολουθεί την καθημερινότητά τους μέσα στο γραφείο και χωρίς να παραλείπονται οι υπερβολές οι αλληλεπιδράσεις τους οδηγούν σε κωμικές καταστάσεις, παρεξηγήσεις αλλά και σε ρομαντικές σχέσεις.





Το Shirokuma Cafe είναι μία ιδιαίτερη σειρά που απέκτησε πολλούς ένθερμους θαυμαστές στη χώρα του αλλά και ένα μικρό και πιστό κοινό στο εξωτερικό. Πιο γνωστό στους υπόλοιπους φίλους των anime από τις δηλώσεις της mangaka για τον αρχικό αποκλεισμό της από τα άτομα που επέβλεπαν τη μεταφορά του manga της από το studio Pierrot, το anime προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2012 για σχεδόν ένα συνεχόμενο έτος. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Shirokuma, μία καναδέζικη λευκή αρκούδα που άφησε τη βαρετή δουλειά του για να ανοίξει μία καφετέρια κοντά στον ζωολογικό κήπο. Ο Shirokuma αρέσκεται να κομπάζει για τον εαυτό του και να διηγείται ιστορίες. Στην καφετέρια του συχνάζουν πολλοί πιστοί και νέοι πελάτες, άνθρωποι και ζώα ανεξαιρέτως. Η σειρά έχει επεισοδιακό χαρακτήρα και είναι γεμάτη με ανάλαφρα αστεία. Οι φίλοι της σειράς επιμένουν ότι 50 επεισόδια δεν είναι πολλά και ότι η χαρούμενη διάθεση της σειράς μπορεί να ικανοποιήσει κάθε θεατή.





Για τη Natsume Ono έχουμε μιλήσει ξανά όταν αναφερθήκαμε στο manga της Danza.  Το Ristorante Paradiso είναι μία από τις δύο δουλειές της που μεταφέρθηκαν ποτέ σε anime. Την παραγωγή είχε αναλάβει το studio David Productions που είναι γνωστότερο πλέον για το remake της σειράς Jojos Bizzare Adventure. Πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η Νικολέτα, μία νεαρή που ταξιδεύει στη Ρώμη για να βρει τη μητέρα της, η οποία την είχε εγκαταλείψει όταν ήταν παιδί για να ξαναπαντρευτεί. Η νεαρή έχει ως μοναδικό σκοπό να καταστρέψει τη ζωή της μητέρας της κι έτσι φτάνει στο ρεστοράν Casetta dellOrso. Φτάνοντας όμως εκεί τα σχέδιά της τελικά αλλάζουν όταν ανακαλύπτει έναν ζεστό χώρο με μία περίεργη ιδιαιτερότητα. Όλοι υπάλληλοι του αποτελούνται από μεσήλικες άνδρες με γυαλιά. Ο χώρος της εξάπτει την περιέργεια και η Νικολέτα. καταλήγει μέλος του προσωπικού. Καθώς αρχίζει να βυθίζεται στην καθημερινότητα της πρωτεύουσας και το περιβάλλον του εστιατόριου, η νεαρή αρχίζει να γεμίζει ερωτικά συναισθήματα και η δίψα της για εκδίκηση αρχίζει να ξεθωριάζει. Η ιστορία ακολουθεί όλους τους χαρακτήρες που απαρτίζουν το προσωπικό του εστιατορίου και τις προσωπικές ιστορίες του καθενός καθώς η πρωταγωνίστρια αρχίζει να γνωρίζει νέα άτομα αλλά και μία διαφορετική προσέγγιση στη ζωή της.





Συχνά-πυκνά μέσα σε λίστες χαλαρών slice of life σειρών ξεχωρίζει και αυτός του Bartender. Παραγωγής 2004, έφτασε στη μικρή τηλεόραση από το άσημο studio Palm που στον μικρό κατάλογό του είχε σειρές όπως το Genshiken και το Souten Kouro όμως μας άφησε το 2007. Με μία φθηνή ομολογουμένως παραγωγή το anime μετέφερε το ιδιαίτερα αγαπητό στη χώρα του manga του Araki Joh. Η ιστορία ακολουθεί τη ζωή του Sasakura Ryu που όπως είναι προφανές από τον τίτλο εκτελεί χρέη bartender και μάλιστα είναι ιδιοφυΐα σε αυτό, σε σημείο να κυκλοφορεί η φήμη ότι μπορεί να φτιάξει τα καλύτερα κοκτέιλ που μπορεί να γευτεί κανείς. Επιστρέφοντας από τη Γαλλία, ο Ryu καταλήγει να ανοίξει δικό του μαγαζί. Το μαγαζί του ονομάζεται Eden Hall και σύμφωνα πάλι με τις φήμες δεν μπορεί να το βρει οποιοσδήποτε εκτός κι αν έχει προσκληθεί από τον οικοδεσπότη. Ο Sasakura φημίζεται για την ικανότητά του να προσφέρει το «Ποτήρι των Θεών» που ουσιαστικά σημαίνει ότι ξέρει πιο ποτό πρέπει να προσφέρει για μια συγκεκριμένη κατάσταση. Η σειρά έχει επεισοδιακό χαρακτήρα και γεμίζει από τις ιστορίες των επισκεπτών αλλά και της δημιουργίας του κάθε κοκτέιλ που προσφέρει ο πρωταγωνιστής μέσα στα επεισόδια. Παρότι στο επίκεντρο όλων είναι τα ποτά, η σειρά μπορεί προσφέρεται και για όσους δεν έχουν επαφή με αυτά καθώς περιέχει αρκετές ενδιαφέρουσες ιστορίες πίσω από το καθένα που μπορούν να χρησιμεύσουν και ως απλές γνώσεις.





Προσωπικό αγαπημένο, στην πρώτη θέση σήμερα μία σειρά που συνήθως περνάει κάτω από τα ραντάρ και θα μπορούσε να τοποθετηθεί άνετα ανάμεσα στις πιο υποτιμημένες σειρές. Η παραγωγή αυτή του studio J.C. Staff προβλήθηκε το 2006 όταν η μαγική συνταγή του studio δε βασιζόταν σε τόσο μεγάλο βαθμό σε harem, ecchi και LNs. Το πρωτότυπο σενάριο της σειράς επιμελήθηκαν οι Seishi Minakami (Paranoia Agent, Bakuman) και ο Fumihiko Takayama (Sword of the Stranger). Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Kazuhiro Uchida, ο οποίος ονειρεύεται να γίνει πιλότος μαχητικού αεροσκάφους, τελικά μετατίθεται σε μία μικρή πόλη, όμως καταλήγει μέλος της ομάδας διάσωσης. Έχοντας αφήσει πίσω την πόλη και τη σχέση του, ο Kazuhiro βλέπει αρνητικά το μέρος στο οποίο καλείται να εκπαιδευτεί και δείχνει αντίθετος με τις δύσκολες αποστολές και τη σκληρή προπόνηση. Η οπτική του όμως αλλάζει όταν τελικά αρχίζει να βιώνει τη σημασία των αποστολών και έρχεται σε επαφή με τους πολίτες. Η σειρά αφιερώνεται, με αρκετά ρεαλιστικό τρόπο, κυρίως στο ανθρώπινο δράμα, τις αποστολές διάσωσης και τα συναισθήματα των ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι από κοντά με τα αποτελέσματα των φυσικών καταστροφών.


3 σχόλια:

  1. Δεν ήξερα καθόλου για το Yomigaeru Sora, απορώ πώς μου είχε ξεφύγει αφού δεν είναι και τόσο παλιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πω την αλήθεια τυχαία το είχα βρει κι εγώ μια φορά που έψαχνα για slice of life και δεν ήξερα τι να δω. Το κακό είναι ότι γενικά δεν το βλέπω να προτείνεται πολύ, παρόλο που έχει σχετικά καλές κριτικές.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή