Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015



Ανάμεσα σε πιο δημοφιλείς προτάσεις, σε κάθε είδος, υπάρχουν πάντα και αυτές που συχνά-πυκνά ακούγονται και συνήθως αγνοούνται. Ας δούμε λοιπόν 7 κωμωδίες που παρότι έχουν ένα μικρό κοινό σπάνια επιλέγονται από του υπόλοιπους συγκριτικά με άλλα, πιο ηχηρά ονόματα.






Παραγωγής 2008, κι ενώ τα LN δεν είχαν γίνει ακόμα τόσο δημοφιλής πηγή όσο σήμερα, το Macademi Wasshoi ήταν αρκετά διάσημο novel στη χώρα του για να αποκτήσει sequel, side story και δύο μεταφορές σε manga. Η υπόθεση ακολουθεί τον Takuto Hasagawa, μαθητή μίας ακαδημίας μαγείας που δεν υπάρχει πουθενά επάνω στον χάρτη. Κατά τη διάρκεια μία εξέτασης ξορκιών δημιουργεί κατά λάθος μία κοπέλα, την Tanarotte η οποία καταλήγει να έχει αρκετή μαγική δύναμη για να καταστρέψει ολόκληρη τη χώρα. Ευτυχώς για τον κόσμο, η Tanarotte είναι ορκισμένη στον δημιουργό της και δεν έχει μάτια για άλλον ούτε έχει χρόνο να σπείρει την καταστροφή. Ο κόσμος της ιστορίας είναι χωρισμένος σε αγγέλους, ανθρώπους και δαίμονες κι έτσι η ακαδημία έχει πολύ συχνά επισκέπτες με ιδιαίτερες προσωπικότητες. Πέρα από την τρελή κατάσταση που επικρατεί στο περιβάλλον του πρωταγωνιστή και το μπόλικο fanservice προς αγοράκια και κοριτσάκια καθώς πέφτει στην κατηγορία των ecchi, η σειρά έχει και αρκετές δόσεις παρωδίας, κυρίως παλιότερων σειρών όπως Saint SeiyaRose of Versailles και Ghost Busters κ.α..




Η μουρλή αυτή κωμωδία είναι βασισμένη στο ομώνυμο manga Usuta Kyosuke που χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερο χιούμορ του και τους ιδιόρρυθμους χαρακτήρες που περιέχουν οι σειρές του. Πρωτοδημοσιευμένο το 1995 και ενώ έτρεχε για δύο συνεχόμενα χρόνια πριν ολοκληρωθεί, πήρε τελικά anime μετά το τέλος του manga σε σκηνοθεσία του Satoshi Dezaki από το studio Madhouse. Η ιστορία μας ξεκινάει με τον Okometsubu Fujiyama, έναν συνηθισμένο μαθητή, με συνηθισμένη ζωή και συνηθισμένα όνειρα. Αλλάζοντας σχολείο βάζει ως στόχο του να αποκτήσει 100 φίλους και να γίνει επιτέλους δημοφιλής και τίποτα δε φαίνεται να μπαίνει εμπόδιο στο δρόμο του, τουλάχιστον για τα πρώτα λεπτά που πέρασε μέσα στο σχολικό του περιβάλλον. Εκεί συναντά τον Hananakajima Masaru, έναν αυτοαποκαλούμενος martial artist που ειδικεύεται στην πολεμική τέχνη Sexy Commando. Ο Masaru ιδρύει στο σχολείο του μία ομάδα για να μεταλαμπαδεύσει τη τεχνική του και σύντομα προσεγγίζει φιλικά τον Fujiyama καθώς βρίσκεται σε αναζήτηση νέων μελών. Ο άμοιρος νεαρός καταλήγει προς απόγνωσή σου απομονωμένος από το υπόλοιπο σχολείο και μέσα σε μία ομάδα περίεργων τύπων ενώ οι χαρακτήρες που βρίσκονται στον δρόμο τους περιλαμβάνουν εξωγήινους, μουστάκια και περίεργα ζώα.





Αποτελούμενο από 52 επεισόδια των 13’ το Tentai Senshi Sundred προβλήθηκε για πρώτη φορά στην ιαπωνική τηλεόραση το 2008. Σκηνοθέτης της σειράς υπήρξε ο Kishi Seiji που πλέον είναι γνωστότερος μέσω της σκηνοθεσίας του στη σειρά Assassination Classroom. Κεντρικό θέμα της σειράς είναι η διαμάχη μία σκοτεινής οργάνωσης ονόματι Florshein με τον προστάτη της δικαιοσύνης Sunred γύρω από την περιοχή του ποταμού Tama, της πόλη Kawasaki. Ωστόσο παρά τους τίτλους που κατέχουν οι δύο πλευρές ο ήρωας της πόλης είναι ένας αυθάδης, σκληρός και αρκετά βίαιος τύπος χωρίς κανονική δουλειά που σπέρνει τον πανικό και διαλύει εύκολα τα σχέδια τον ευγενικών και ολίγον τι κουτών αντίπαλών του που παραδόξως λειτουργούν καλύτερα μέσα στην κοινωνία και μάταια προσπαθούν να κρατήσουν το κακό τους προσωπείο. Τα επεισόδια της σειράς είναι σπασμένα σε μικρότερες ιστορίες και το χιούμορ της πηγάζει κυρίως από την αντίθεση των δύο πλευρών και τις αλληλεπιδράσεις τους.






Τι ιστορία μπορεί να έχει μια υπόθεση που περιστρέφεται γύρω από το ψωμί; Ο πρόγονος σειρών όπως το "Shokugeki no Shoma" είχε βρει τη λύση μέσω των τρελών αντιδράσεων των κριτών που δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους για το ψωμί που δοκιμάζουν, τα τρελά τουρνουά που συγκεντρώνουν χαρακτήρες που μόνο φουρνάριδες δε θυμίζουν και μπόλικη παρωδία συνδυάζοντας όλα αυτά με μπόλικες λαχταριστές συνταγές για ψωμί. To manga απέκτησε μεταφορά σε anime από το studio Sunrise το 2004, έτρεξε για δύο συνεχόμενα χρόνια, με το τελευταίο κομμάτι της σειράς να αποτελείται από fillers που δεν έκλεψαν ιδιαίτερα τις εντυπώσεις και έτσι η σειρά ολοκληρώθηκε στα 69 επεισόδια έχοντας τελικά ένα άδοξο τέλος.





Παραγωγής 2010 από το studio Shaft, το "Soremachi" έχει μόλις 5 χρόνια ζωής στην πλάτη του όμως δεν έμελλε να γίνει εξίσου δημοφιλής με άλλες σειρές του studioΠρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η Arashiyama Shiori, μια ενεργητική, αδέξια και ξέγνοιαστη νεαρή που δουλεύει στο maid café της περιοχής της για να ξεπληρώσει μια υποχρέωση στη φίλη της (μόνο που δεν έχει ιδέα για το πώς λειτουργεί ένα maid café) και δείχνει ιδιαίτερη αγάπη στις αστυνομικές ιστορίες (μόνο που δεν μπορεί να ανακαλύψει τους λόγους που ο φίλος της Toshihiko άρχισε ξαφνικά συχνάζει εκεί και φαίνεται μάλιστα να ξέρει περισσότερα για το πώς λειτουργεί από ότι εκείνη). Η σειρά βασίζεται περισσότερο στους διαλόγους των πρωταγωνιστών, ενώ δε διστάζει να αγγίζει τα αστεία της από φιλοσοφική άποψη έχοντας μια ικανοποιητική γκάμα θεμάτων γεγονός που την ελαφρώς πιο κοντά σε κωμωδίες όπως το "Sayonara Zetsubu-sensei" στη διαχείριση του χιούμορ της παρότι οι δύο σειρές δεν είναι όμοιες. Συνήθης ύποπτος ο Shinbou Arayuki για σειρές της Shaft, αναλαμβάνει κι εδώ τον ρόλο του σκηνοθέτη.




Το Kitakubu Katsudou Kiroku προβλήθηκε στην Ιαπωνική τηλεόραση το καλοκαίρι του 2013 με τους μισούς θεατές να απομακρύνονται από τη σειρά στα πρώτα μόλις επεισόδια και τους υπόλοιπους να υποστηρίζουν τις κρυμμένες της δυνατότητες. Με χιούμορ και σκηνοθετικές επιλογές που θυμίζουν αρκετά τις επιλογές και το ύφος του Takamatsu Shinji, ο Hikaru Sato, στη μόνη του δουλειά στην καρέκλα του σκηνοθέτη, σκηνοθέτησε το anime για λογαριασμό του studio Nomad. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η Natsuki, μία μαθήτρια λυκείου που όταν ρωτήθηκε σε ποια λέσχη θα συμμετάσχει απάντησε χωρίς πολύ σκέψη «σε αυτών που πηγαίνουν σπίτι τους» εννοώντας ότι δεν είχε καμία πρόθεση να μπει σε κάποια. Λίγα όμως ήξερε αφού το σχολείο διατηρούσε λέσχη με αυτό το όνομα, που κύρια δραστηριότητά τους είναι να μαζεύονται και να κάνουν ανούσια πράγματα πριν καταλήξουν να επιστρέψουν σπίτι. Πριν καλά-καλά το καταλάβει η Natsuki καταλήγει να γίνει επίσημο μέλος και να πρέπει να τα βγάλει πέρα με την ενεργητική προσωπικότητα της προέδρου και όλα τα υπόλοιπα εκκεντρικά μέλη που ανάμεσα στα άλλα χαρακτηριστικά τους οι περιπέτειες τους περιλαμβάνουν ακόμα και μάχες με αρκούδες.




O Hare ζει ευτυχισμένος στη ζούγκλα μαζί με την όχι και τόσο υπεύθυνη μητέρα του. Έχει πολλές ευθύνες στο κεφάλι του αλλά παρόλα αυτά οι μέρες κυλούν ειρηνικά για εκείνον, όλα όμως αλλάζουν όταν η μητέρα του φέρνει στο σπίτι τη Guu, ένα φαινομενικά αθώο κοριτσάκι που τελικά αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν είναι αθώα αλλά δεν είναι καν φυσιολογική αφού μέσα στο στομάχι της υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος και η ίδια μπορεί να καταβροχθίσει τους πάντες και τα πάντα. Ανίκανος να πείσει τους άλλους για την αλήθεια, η ζωή του Hare γεμίζει από στρες καθώς προσπαθεί διαρκώς να σταματήσει τη Guu να φάει τα πάντα γύρω της και να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τα πειράγματά της, ενώ οι περίεργοι χαρακτήρες που τον περιβάλλουν χειροτερεύουν όχι μόνο την κατάσταση αλλά και τα νεύρα του. Το anime προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2001 από το Shin-Ei Animation. Μετά το τέλος της σειράς ακολούθησαν άλλα 11 OVA με το τελευταίο επεισόδιο να αφήνει υπόνοιες για συνέχεια η οποία τελικά ποτέ δεν ήρθε. Η σειρά είναι γεμάτη από τρελές καταστάσεις και ακόμα πιο τρελούς χαρακτήρες και χαρακτηρίζεται κυρίως από χαρακτηρίζεται κυρίως από τις σουρεαλιστικές, κωμικές σκηνές του και γρήγορη δράση που δεν θ’ αφήσουν εύκολα απογοητευμένους τους λάτρεις της κωμωδίας.

____________________________________________

Μοιραστείτε μαζί μας κι άλλες υποτιμημένες κωμωδίες!

Categories: , ,

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου