Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015



7 OVA που δε θα πρότεινες ούτε στον εχθρό σου, ή μήπως θα το έκανες; Η λίστα αυτή αποτελεί έναν φόρο τιμής για κάθε μαζοχιστή που βλέπει ό,τι τον αποτρέπουν να δει και κάθε πεσόντα που αναγκάστηκε να τα δει χάνοντας κάποιο στοίχημα ή πέφτοντας μέσα στην παγίδα λόγω της αθωότητάς του.






Τοποθετημένο στην περίοδο Taisho το Hanayaka Nari, Waga Ichizoku: Kinetograph (χρειάστηκε περισσότερο κόπο για να γράψει κάποιος τον τίτλο του παρά να σκεφτεί την ιστορία) αποδεικνύει περήφανα ότι αν κάτι είναι πιο κακό από ένα adaptation otome game αυτό είναι ένα ακόμα πιο σύντομο adaptation otome game. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η Asagi Haru, μια 18χρονη υπηρέτρια που έχει τεράστια ικανότητα να σπάει διάφορα πράγματα γύρω της και κυρίως γύρω από τα αφεντικά της, να τρέμει μπροστά τους και να μας μιλάει για τον καθημερινό της μόχθο. Η Asagi λοιπόν γνωρίζει τον Παπαμιχα- τους έξι γιους της πάμπλουτης οικογένειας που συναγωνίζονται για το ποιος θα είναι η επόμενη κεφαλή αλλά και ο πιο εκνευριστικός και σνομπ ανάμεσα στους έξι-πλην ενός που του αρκεί να νιώθει fabulous. Αυτό το φανταστικό οικογενειακό δράμα θα σας συναρπάσει για σχεδόν δύο ώρες.




Όταν σου αρέσει η αισθητική μiας σειράς συγκεκριμένου σκηνοθέτη και δοκιμάζεις να δεις και κάποια άλλη από τον κατάλογό του δε σημαίνει απαραίτητα ότι είχε τις βάσεις ούτε το υλικό για να σε ικανοποιήσει. Ο λόγος για το Marriage: Kekkon το οποίο δε μιλάει για τον τρόπο συμβίωσης δύο ανθρώπων αλλά για την απελπισμένη προσπάθεια να φορέσεις νυφικό και να πας στην εκκλησία ως απόλυτο προορισμό. Ανακαλύψτε αυτή την υπέροχη ιστορία όπου ο φακός πέφτει επάνω στην πραγματική φιλία με στιγμές όπως: όταν μία φίλη σου δεν είναι παντρεμένη πρέπει να την πείσεις ότι αυτός είναι ο μοναδικός σκοπός στη ζωή, να κάνεις ολόκληρες συζητήσεις για το τι θα κάνει ενώ τα χρόνια περνάνε αλλά και να τη ντύσεις σαν Μπάρμπι και να την καθίσεις σε ένα παγκάκι και να περιμένεις μήπως εμφανιστεί κανένας υποψήφιος γαμπρός.




Πριν ο Kitagawa Shou γράψει το Hotman, μία από τις πιο αναγνωρισμένες και πιο ενδιαφέρουσες θεματικά δουλειές του, αλλά και πριν κάποια άλλα τουλάχιστον διασκεδαστικά έργα, έγραψε το B.B. Fish. Ο πρωταγωνιστής της ιστορία, ο Ushino Hayama, βρίσκει τη Sara, ένα κορίτσι που είχε γνωρίσει χρόνια πριν κατά την τελετή έναρξης του Ακαδημαϊκού έτους. Από εκείνη τη μέρα παρατηρεί ότι κάτι έχει αλλάξει επάνω του και μπορεί να ελέγχει κάπως το νερό. Μετά την επιτυχία του στη κολύμβηση αποφασίζει να ανακαλύψει τον κόσμο των καταδύσεων και το θρυλικό μπλε ψάρι. Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε κι εσείς μια ιστορία τόσο επική που ξαφνικά θα κοιτάτε την οθόνη και θα λέτε «σε ποια σκηνή ήμουν πριν αφαιρεθώ» αλλά δε θα νιώθετε ιδιαίτερα την ανάγκη να επιστρέψετε σε εκείνο το σημείο.




Όσοι φαγώνεστε για το ποιο είναι το απόλυτο mastermind, o Lelouch ή ο Light, ετοιμαστείτε να γνωρίσετε τον Kaizu Ryuuichi. Μέσα σε αυτό το 47’ OVA ο Ryuuichi χρησιμοποιεί τις χάρες του για να ξεφύγει από… τη ζωή στην επαρχιακή πόλη. Ο τίτλος του Aoki Honoo μεταφράζεται ως Blue Flames στα αγγλικά πιθανότατα αποδόθηκε στο έργο λόγω του φλογερού αυτού πρωταγωνιστή που το δεύτερό του όνομα είναι τεστοστερόνη και δε διστάζει να εκβιάσει τον οποιοδήποτε. Όπλο του η ανδρίλα του που δεν μπορεί να της αντισταθεί καμία γυναίκα και γίνονται όλες χαλί να της πατήσει και τσεκ επιταγών να ξεζουμίσει ενώ κανένα άλλο αρσενικό δεν έχει καμία ελπίδα μπροστά του. Ένα OVA που κουβαλάει αναμνήσεις και ένα τεράστιο ηθικό δίδαγμα: ποτέ μη βλέπεις ξεχασμένα OVA που δε θυμάσαι πότε, πού και γιατί τα κατεβάσες, δεν βγαίνει σε καλό.




Σε ένα μακρινό μέλλον, όπου το CGI δε θα ήταν ποτέ τόσο απαίσιο όσο αυτό που θα δείτε μέσα στο OVA, μυστήρια πλάσματα αρχίζουν να εμφανίζονται καταμεσής της πόλης. Σε μια καταπληκτική πρωτοτυπία έχουν τη μορφή τεράστιων καλαμαριών αλλά το άθλιο CG με το οποίο έχουν δημιουργηθεί τα αποτρέπει να προσφέρουν το γνωστό κακό fanservice με τα πλοκάμια και έτσι οι πρωταγωνίστριες, που είναι όλες τα γνωστά στερεότυπα dating sim, αναγκάζονται να υποβληθούν σε διαφορετικές σκηνές κακού fanservice. Γνωρίστε την Ichikawa Rin, μια τεχνητή μορφής ζωής, με τεράστιες ανησυχίες όπως ο θάνατος αλλά πρώτα από όλα ο έρωτας. Βυθιστείτε σε μία ακατανόητη μάχη, με τσιρίδες, ακόμα πιο κακό CGI, πλοκάμια που μοιάζουν με κλαδιά δέντρου και ερωτικές εξομολογήσεις. Ζήστε το τεράστιο plot twist του τέλους όπου απαγορευμένα πειράματα σπέρνουν την τραγωδία και ανακαλύψτε ότι το Mars of Destruction δεν ήταν το μόνο κακό OVA που έβγαλε το Idea Factory.




Από τον ίδιο άνθρωπο που δημιούργησε το Mobile Suit Gundam, το Garzey no Tsubasa διηγείται την ιστορία του Chris που κύρια ανησυχία του είναι πώς θα μπει σε ένα καλό πανεπιστήμιο μετά από δυο αποτυχημένες προσπάθειες. Με τέτοια θέματα να τον βασανίζουν αποφασίζει να πάει σε ένα πάρτι που θα γίνει σε μια πισίνα. Καθώς όμως τρέχει σαν τον άνεμο επάνω στη φοβερή μηχανή του, κάτι τρομαχτικό συμβαίνει. Το κουλ κολιέ του αρχίζει να τρεμοπαίζει. Ξαφνικά ένα πουλί σχίζει τον ουρανό, παίρνει την γυμνή –κυριολεκτικά- ψυχή του και τον μεταφέρει όπως τον γέννησε η μάνα του σε έναν άλλον κόσμο όπου τον κάλεσε μία σκλαβωμένη φυλή για να οδηγήσει την επανάστασή τους. Με φτερά πια στα πόδια και τις ελπίδες όλων επάνω του μπλέκεται μέσα στα γεγονότα χωρίς να ξέρει τι του γίνεται, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία γιατί ούτε και ο θεατής έχει ιδέα τι γίνεται βλέποντάς το. 




Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ένα 10’ μόλις OVA. Τώρα θα μου πείτε πώς ένα OVA με τόσο λίγα λεπτά μπορεί να ξεπεράσει τα υπόλοιπα; Η ιστορία έχει ως πρωταγωνίστρια τη Nokko και τους δυο άνδρες υπηρέτες της. Η κατάσταση είναι ήρεμη μέσα στο σπίτι, όμως αλλάζουν όταν γίνεται ένα συνταρακτικό συμβάν! Εξαφανίζεται το βρακάκι της με το κερασάκι. Με τεράστια οργή η Nokko κατηγορεί τον έναν και δημιουργείται μια τεράστια παρεξήγηση. Ποιος έκλεψε το βρακάκι; Γιατί αυτό με το κερασάκι; Ήταν άδικες οι κατηγορίες; Γιατί αυτό το πράγμα βγήκε σε anime; Είναι μερικές από τις πολλές ερωτήσεις που θα δημιουργηθούν στον θεατή.

_________________________________________________________________

Όσοι σηκώσατε το ποντίκι σας και φωνάξατε "έχω τη δύναμη" πριν κάνετε κλικ για να κατεβάσετε οποιονδήποτε από αυτούς τους τίτλους επειδή δε σας τρομάζει τίποτα, καλή σας τύχη.
Categories: , ,

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου