Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015



Συχνά-πυκνά μέσα στα anime συναντάμε την λέξη "delinquent", χαρακτήρες που σε μεγάλο ποσοστό χρησιμοποιούνται για να παίξουν λίγο ξύλο με τον πρωταγωνιστή και συνήθως τις τρώνε για τα καλά για να το βάλουν τελικά στα πόδια δηλώνοντας ότι θα επιστρέψουν και είτε δεν τους ξαναβλέπεις ποτέ είτε φέρνουν την κεφαλή την παρέας για εκδίκηση, ο οποίος συνήθως τις τρώει επίσης. Τα ενδιαφέροντά τους επίσης περιλαμβάνουν απαγωγές αθώων κορασίδων, πρωταγωνίστριες shoujo και μοιραίων love interest, και να πέφτουν επάνω σε άγνωστους περαστικούς ζητώντας τους αποζημίωση για τα λερωμένα τους ρούχα. Συχνά πυκνά βέβαια συναντάμε και πιο ενδιαφέρουσες απεικονίσεις αφιερωμένες σε αυτούς, περισσότερο σε manga αλλά και σε anime, με αρκετά γνωστά παραδείγματα όπως το GTO ή ακόμη καλύτερα το Rainbow. Ας δούμε όμως 7 προτάσεις με delinquents λίγο διαφορετικούς από τους άλλους...








Sakigake!! Otokojuku
Αν αναρωτηθήκατε ποτέ σε τι επίπεδα ασυναρτησίας μπορεί να φτάσει μία σειρά, πού να δείτε το Sakigake!! Otokojuku. Πιο συγκεκριμένα, το Otokojuku είναι ένα ιδιωτικό εκπαιδευτήριο που δέχεται έφηβους που έχουν αποβληθεί από άλλα σχολεία και εφαρμόζει ουσιαστικά στρατιωτική εκπαίδευση. Πρωταγωνιστές λοιπόν σε αυτό το anime είναι οι μαθητές αυτού του σχολείου που στις φλέβες τους κυλά μπόλικη ανδρίλα και προσπαθούν να το δείξουν με κάθε τρόπο. Η ιστορία ξεκινά όταν έρχεται στο σχολείο ένας νέος μαθητής ο Tsurugi Momotarou που είναι λίγο-πολύ ο ορισμός του Alpha Male. Παρακολουθήστε τις περιπέτειές τους καθώς περνάνε μέσα από σπίτια κατά τις ασκήσεις τους, εκπαιδεύονται στα βουνά, δοκιμάζονται με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής, πολεμάνε απέναντι σε άλλους μαθητές που μόνο για μαθητές λυκείου δε μοιάζουν και γενικά σχίζονται να αποδείξουν ποιος είναι ο πιο άνδρας από όλους. Το manga πρωτοδημοσιεύτηκε στην Ιαπωνία το 1985 και ολοκληρώθηκε σε 34 τόμους έχοντας αποκτήσει παράλληλα πολλά spin-offs αλλά και αρκετά πιστό κοινό για να δημοσιεύσει και αρκετά sequels. Το anime ωστόσο, με σκηνοθέτη τον Nishizawa Nobutaka (γνωστού μέσω του Galaxy Express 999 και του Slam Dunk) δεν είχε την ίδια αποδοχή και κόπηκε στα 34 μόλις επεισόδια.





Beelzebub
Η ιστορία του "Beelzebub" ακολουθεί τον Tatsumi Oga, τον δυνατότερο ταραξία του σχολείου Ishiyama, ενός λυκείου που είναι γεμάτο από μαθητές που οι καυγάδες και οι μάχες είναι η ειδικότητά τους και έχουν ξεχάσει σχεδόν ότι το σχολείο εξυπηρετεί έναν εντελώς διαφορετικό σκοπό. Μία μέρα καθώς ήταν ξαπλωμένος στις όχθες του ποταμού είδε έναν άνδρα να τον παρασέρνει ποτάμι. Όταν όμως αποφασίζει να τον βοηθήσει, ο άνδρας ανοίγει στα δύο και από μέσα του αναδύεται ο μικρός Beelzebub, γιος του βασιλιά των δαιμόνων. Από εκείνη τη μέρα του ανατίθεται η ανατροφή του μικρού, με τη βοήθεια της υπηρέτριας του παιδιού, της Hilda, ώστε μία μέρα να καταστρέψει τον κόσμο. Παρά την αρχική άρνηση να υπακούσει σε αυτό, ο Oga, πλέον νταντά του μωρού, καταλήγει να τον κρατήσει και να μεγαλώνει τον μικρό σπίτι του αναγκασμένος να τον κουβαλάει παντού μαζί του αφού ο Beel εξαρτάται άμεσα από αυτόν και το συμβόλαιό τους. Φυσικά οι περιπέτειες του Oga δεν τελειώνουν εκεί αφού όχι μόνο η σύνδεσή του με τον μικρό του προσφέρει απίστευτη δύναμη αλλά τον περιμένουν επίσης ορδές συμμαθητών του που περιμένουν να τον αντιμετωπίσουν ελπίζοντας να τον βάλουν στη θέση του και κάπως έτσι η φήμη του ως του πιο δυνατού delinquent με το μωρό στην πλάτη μεγαλώνει. Το Beelzebub δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο εβδομαδιαίο περιοδικό της Shounen Jump, γνώρισε γρήγορα την επιτυχία και εκδόθηκε για 6 συνεχόμενα έτη πριν τελικά κοπεί. Απέκτησε ένα OVA το 2010 και στη συνέχεια anime το 2011 από την Toei. Το anime ολοκληρώθηκε μετά από 60 επεισόδια δίνοντας δικό του τέλος στη σειρά.




School Rumble
Παρότι η δημοτικότητά του έχει ξεφτίσει ως έναν βαθμό σε σχέση με την εποχή που προβαλλόταν, το School Rumble αποτελεί πολυαγαπημένη κωμωδία για πολλούς anime fan και έχει αποκτήσει δικαίως μία θέση στις κλασικές προτάσεις. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Hajima Kenji που έχει αποκτήσει μεν τη φήμη του “delinquent” αλλά είναι πολύ ερωτοχτυπημένος για να τον απασχολούν οι καυγάδες την ίδια ώρα που δεν βρίσκει τρόπο να εξομολογηθεί τα συναισθήματά του στη συμμαθήτριά του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η κοπέλα που του αρέσει είναι ήδη ερωτευμένη ανοιχτά με άλλον. Η κλασική αυτή κωμωδία έχει τεράστια γκάμα χαρακτήρων που δένουν άριστα μεταξύ τους και πάμπολλες παρωδίες μέσα στα επεισόδιά της. Παραγωγής Studio Comet και σκηνοθετημένη από τον Takamatsu Shinji, προσωπικό αγαπημένο και σκηνοθέτη πολλών επιτυχημένων σειρών στην κατηγορία της κωμωδίας (Gintama, Danshi no Koukousei, Ixion Saga DT), η σειρά παίχτηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση το 2004. Ακολούθησαν ένα sequel και 4 OVA με τη σειρά να αποκτά 56 επεισόδια συνολικά αλλά η ιστορία να μην μεταφέρεται μέχρι το τέλος.




Kyou Kara Ore wa
Το “Kyou Kara Ore Wa!!” είναι η ιστορία δύο μαθητών που κατά την προετοιμασία τους για την πρώτη τους χρονιά στο λύκειο είχαν την φαεινή ιδέα να αλλάξουν την εικόνα τους και να γίνουν τι άλλο; Deliquents. Ο Mizuhashi Takashi και ο Itou Shunji ωστόσο έχουν εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες, με τον πρώτο να μην διστάζει να τις καπουλάρει χρησιμοποιώντας πονηρά μέσα ενώ ο άλλος, για κάποιον που θέλει να αυτοαποκαλείται ταραξίας, ακολουθεί υπερβολικά τους κανόνες και το δίκιο. Τα δύο αγόρια αρχικά ανταγωνίζονται όμως σύντομα γίνονται φίλοι. Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα αφού οι περιπέτειες τους συνεχίζονται όταν αρχίζουν να τους προκαλούν μαθητές άλλων σχολείων ο οποίοι τα βρίσκουν κάπως σκούρα όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατεργάρικη φύση του Mizuhashi. Η κωμική αυτή ιστορία είναι δημιούργημα του Nishimori Hiroyuki ο οποίος ειδικεύεται στις ιστορίες με delinquents χρησιμοποιώντας πάντα πιο κωμική προσέγγιση. Το manga μεταφέρθηκε πρώτη φορά σε μορφή σαραντάλεπτων OVA το 1992 από το Studio Pierrot και ολοκληρώθηκε 5 χρόνια αργότερα στα 10 επεισόδια.



Tenshi na KonamaikiΆλλο ένα anime βασισμένο σε ιστορία του Nishimori Hiroyuki, παραγωγής 2002 από την TMS Entertainment. Αυτή τη φορά πρωταγωνίστρια είναι κοπέλα, η Amatsuka Megumi, η οποία επιμένει ότι παλιότερα ήταν αγόρι. Σύμφωνα με την ιστορία της, όταν ήταν 9 χρονών ευχήθηκε σε ένα τζίνι να γίνει ο πιο αρρενωπός άνδρας που υπάρχει αλλά το σκανδαλιάρικο τζίνι τον μεταμόρφωσε στην πιο θηλυκή γυναίκα. Έτσι μερικά χρόνια αργότερα κατέληξε να είναι η πιο όμορφη και ποθητή κοπέλα του σχολείου, πράγμα που δεν αφήνει ανεκμετάλλευτο αλλά στην πραγματικότητα μόνο ευγενής και καλοσυνάτη δεν είναι και μάλιστα βάζει κάτω όποιον την προκαλέσει. Κάπως έτσι συναντάει τον Genzo Soga, ο οποίος θέλει τόσο να γίνει ο πιο αρρενωπός άνδρας στον κόσμο που έχει δημιουργήσει εως και τον δικό του οδηγό. Ο Genzo λοιπόν καταλήγει να την ερωτευτεί χωρίς να τον νοιάζει ιδιαίτερα η ιστορία που του διηγείται και αρχίζει μια αδιάκοπη πολιορκία μπαίνοντας στον fan club της που αποτελείται από άλλους τρεις συμμαθητές της, έναν ειδικό σε πολεμικές τέχνες, έναν pervert αλλά πολύ έξυπνο και ταυτόχρονα αδύναμο τύπο και τον πιο φυσιολογικό χαρακτήρα της σειράς που μόνιμο πρόβλημά του είναι ότι είναι υπερβολικά φυσιολογικός. Όλοι αυτοί, μαζί με τη φίλη της, προσπαθούν να λύσουν την υπόθεση της μεταμόρφωσής της. To Cheeky Angel, Tenshi na Konamaiki κατά τον ιαπωνικό του τίτλο, αποτελείται από 50 επεισόδια και είναι γεμάτο δράση, κωμικούς χαρακτήρες, αρκετές ανατροπές και μία ρομαντική χροιά και ακολουθεί την προσπάθεια της Megumi να ξαναγίνει άνδρας.




Chromartie High School
Πρόκειται για την αρκετά γνωστή κωμωδία του Nonaka Eiji με πρωταγωνιστή τον Kamiyama Takashi, έναν συνηθισμένο μαθητή που γράφεται σε ένα εντελώς ασυνήθιστο σχολείο γεμάτο ταραξίες. Παραδόξως, και για κακή του τύχη, οι συμμαθητές του υποθέτουν ότι πρέπει να είναι ο πιο δυνατός μαθητής του σχολείου με λογική ότι αν ήταν πράγματι τόσο συνηθισμένος όσο φαίνεται δε θα είχε τα κότσια να γραφτεί εκεί. Ο Kamiyama όμως δεν τα παρατάει και φιλοδοξεί να αλλάξει το μαθητικό σώμα προς το καλύτερο ώστε να βελτιωθεί το σχολείο, πράγμα που είναι όμως λίγο δύσκολο όταν οι συμμαθητές σου είναι τόσο σκληροί που τρώνε ακόμη και μολύβια αν θέλουν, η νοημοσύνη τους πολλές φορές πιάνει πάτο και μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται επίσης μια απομίμηση του Φρέντι Μέρκουρι κι ένα ρομπότ που έχει περισσότερη κοινή λογική από τους ανθρώπους. Το anime είναι μία παραγωγή της Production I.G που διακωμωδεί και υποφέρει από τον προϋπολογισμό της αλλά καταφέρνει να έχει ένα αξιέπαινο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας το υπέρ της. Το anime, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το Φθινόπωρο του 2003 και ολοκληρώθηκε μετά από 26 δωδεκάλεπτα επεισόδια, παρωδεί κάθε κλισέ που μπορεί να σκεφτεί κανείς από αντίστοιχες σειρές με σκληροτράχηλους χαρακτήρες.




Angel Densetsu
Στην πρώτη θέση αυτή τη φορά βρίσκεται ένας ελαφρώς αδικημένος τίτλος αφού απέκτησε μόλις δυο OVA. Πρόκειται για τη δεύτερη δουλειά του Yagi Norihiro που αργότερα έγινε γνωστός μέσω του έργου του Claymore. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Kitano Seiichirou έναν ευγενικό νεαρό, πραγματικό αγγελούδι, που τα γονίδια όμως δεν του φέρθηκαν καλά και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του είναι εντελώς αντίθετα με αυτά του χαρακτήρα του. Ο ευγενικός αυτός νεαρός πασχίζει να αποκτήσει καλές σχέσεις με τους συμμαθητές του οι οποίοι όμως μένουν σε αυτό που βλέπουν και όχι σε αυτό που είναι και τον αποφεύγουν πεισματικά για να μείνουν μακριά από μπελάδες. Όλοι εκτός από τους ταραξίες του σχολείου που νιώθουν απειλημένοι από τις φήμες για τον νέο τρομαχτικό μαθητή και τελικά καταφέρνουν να τον μπλέξουν μέσα στην κλίκα τους και την αντιπαλότητα με τους με τα άλλα σχολεία, προς άγνοια σχεδόν του καημένου Norihiro που απλώς προσπαθεί να βοηθήσει αλλά καταλήγει να σπέρνει κατά λάθος τον τρόμο γύρω του. Σκηνοθέτης αυτών των δύο διασκεδαστικών OVA είναι ο Kaizawa Yukio που κατά η διάρκεια της καριέρας του έχει σκηνοθετήσει πολλούς κλασικούς τίτλους όπως τα Digimon Frontier, Jigoku Sensei Nube και Konjiki no Gash Bell.


_________________________________________________________________________

Καλόκαρδοι, κατεργάρηδες ή πιο φυσιολογικοί από όσο περιμένατε ξεφεύγουν από την κλασσική απεικόνιση και κερδίζουν τις καρδιές σας. Εσάς ποιος είναι ο αγαπημένος σας delinquent;

Categories: , ,

2 σχόλια:

  1. Καλό ήταν το Angel Densetsu, ίσως διαβάσω και το manga κάποια στιγμή αν και μου έδωσε την εντύπωση ότι περισσότερο γέλασα λόγω του ηθοποιού που έκανε των πρωταγωνιστή παρά με τον πρωταγωνιστή τον ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή