Σάββατο 26 Μαρτίου 2016



Η χειμερινή σεζόν κλείνει σιγά σιγά και οι νέες σειρές της Άνοιξης περιμένουν να κάνουν πρεμιέρα παρότι ο καιρός φαίνεται να διαφωνεί για την ώρα. Οπότε τι καλύτερο για ένα ζεστό ρόφημα και marshmallows;



Ή τουλάχιστον αυτό θα σας πρότεινε ο πρωταγωνιστής της σειράς μας που είναι ερωτευμένος με την ύπαρξη, τη μυρωδιά και τη γεύση τους και ποτέ δεν μπορεί να πει όχι σε ένα όταν του προσφερθεί. Ο κύριος Hige είναι και ο ίδιος ένα τεράστιο marshmallow, ευγενικός και καλός με όλους, ένας ιδιαίτερα πράος άνθρωπος, πιθανότατα το άτομο που δεν θα σε πείραζε ποτέ να έχεις για φίλο λόγω της καλοσυνάτης αυτής φύσης του. Ο εθισμένος λοιπόν στα Marshmallows κύριος τυχαίνει να είναι επίσης και το αντικείμενο του πόθου της νεαρότερης του Iori Wakabayashi.



Η Wakabayashi είναι μία εικοσιτετράχρονη κοπέλα που δουλεύει στο ίδιο γραφείο με τον κύριο Hige, είναι νέα και όμορφη και υπερβολικά ερωτευμένη με τον συνάδελφό της που δεν παραλείπει να τον πειράζει με κάθε ευκαιρία και να εκμεταλλεύεται την αγάπη του για το αφράτο σνακ. Ο έρωτάς της μπερδεύει τους γύρω της που αδυνατούν να καταλάβουν γιατί η νεαρή κοπέλα είναι τόσο παθιασμένη για έναν μεγαλύτερο και παχουλό άνδρα όμως η ίδια είναι αρκετά αποφασισμένη να τον κατακτήσει, παρότι οι προσπάθειές της φαίνονται να περνούν απαρατήρητες από τον ίδιο το Hige. Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία μας και ακολουθεί τις πάμπολλες και πολλές φορές τολμηρές προσπάθειες της Wakabayashi να κερδίσει την προσοχή του.

Το “Ojisan to Marsmallow” αποτελεί το success story του Rokumaru Otoi, mangaka που δημοσίευε την ιστορία του στην διαδικτυακή κοινότητα του Pixiv. Ο τίτλος του κέρδισε αμέσως το ενδιαφέρον των χρηστών αποκτώντας αρκετές χιλιάδες προβολές με αποτέλεσμα αργότερα να αποκτήσει και φυσική έκδοση. Για όσους πιστεύουν ότι έχουν ξαναδεί την ιστορία στην πρόσφατη επιτυχία Ore Monogatari! που ξεφεύγει από το πρότυπο των συνηθισμένων ζευγαριών που βλέπουμε σε αντίστοιχες σειρές anime και ότι η αγορά ήταν κάπως απελπισμένη να πάρει έστω κι ένα πολύ μικρό κομμάτι της πίτας πιθανότατα δεν κάνουν τεράστιο λάθος αν και η αλήθεια συνήθως κρύβεται κάπου στη μέση. Το Ore Monogatari! βέβαια τα κατάφερε σαφώς καλύτερα σε επίπεδα χαρακτήρων.



Το τελευταίο δεν είναι διόλου παράξενο παρόλα αυτά, δεδομένου ότι η μικρή διάρκεια των επεισοδίων δίνει ελάχιστο χώρο στους χαρακτήρες της σειράς για να αναπτυχθούν. Με ένα παράταιρο ζευγάρι, σύμφωνα με τις προκαταλήψεις των γύρω της, και παρότι δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς για ποιον λόγο είναι ερωτευμένη μαζί του η νεαρή, θα περίμενε κανείς η σειρά α εστιάσει περισσότερο επάνω στους δύο πρωταγωνιστές. Αντίθετα αναλώνεται σε μεγάλο ποσοστό κυρίως σε πειράγματα και σε δευτερεύοντες χαρακτήρες που ελάχιστα έχουν να προσφέρουν στη σειρά. Ως αποτέλεσμα η βασική φόρμουλά της καταλήγει, παρά τον χαριτωμένο της τόνο, αρκετά επαναλαμβανόμενη και εμποδίζει την οποιαδήποτε ανάπτυξη των πρωταγωνιστών. Σε αυτό συμβάλλουν και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες που κινούνται μεταξύ κλισέ καρικατούρων, όπως του siscon μικρότερου αδερφού, του κρυφοpervert προϊσταμένου και της moe συναδέλφου που ανταγωνίζεται την πρωταγωνίστρια για την προσοχή του Hige.

Οι μονοδιάστατοι χαρακτήρες της είναι εύκολο να λησμονηθούν, όμως η σειρά παρόλα αυτά μέσα στον ελάχιστο χρόνο που διαθέτει καταφέρνει να διαχειριστεί σωστά τα θετικά της κομμάτια προσφέροντας μερικές διασκεδαστικές σκηνές. Το πιο θετικό στοιχείο της σειράς είναι εξάλλου η ανάλαφρη του διάθεση που συμπληρώνεται από τα απαλά χρώματα που τη συνοδεύουν. Αποτελεί άλλωστε τη πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Noriyoshi Sakaki ο οποίος μέχρι στιγμής είχε ασχοληθεί ως Key Animator σε ποικίλες σειρές, όμως φάνηκε να κρατάει τα θετικά από τους τίτλους slice of life πάνω στους οποίους είχε εργαστεί στο παρελθόν και δείχνει να έχει αρκετά καλές προοπτικές στο είδος αν του δοθεί μια νέα ευκαιρία. Η συγκεκριμένος τίτλος είναι μάλιστα ένα από τα καλύτερα δείγματα αν όχι το καλύτερο δείγμα του αρκετά νέου studio Creators in a Pack το οποίο χτίζει ακόμα τον κατάλογο καθώς για την ώρα κινείται εκ του ασφαλούς αναλαμβάνοντας σειρές ολιγόλεπτων επεισοδίων.



Η σειρά δεν έχει να δείξει τίποτα ουσιαστικό από άποψη μουσικής και οι έμπειροι seiyuu που χαρίζουν τις φωνές στους χαρακτήρες αποδίδουν τους ρόλους τους με ιδιαίτερη ευκολία σε μία όχι και τόσο απαιτητική σειρά. Μέσα στη ήδη αρκετά μικρή διάρκεια των επεισοδίων ένα κομμάτι αφιερώνεται σε live-action extras με συνταγές και την παραγωγή των marshmallow που ίσως κερδίσουν το ενδιαφέρον μερικών θεατών αλλά πιθανότατα θα αφήσουν αδιάφορους όσους δεν είναι fan του συγκεκριμένου γλυκίσματος.

Συνολικά το Ojisan to Marshmallow δεν είτε το hit της σεζόν, και ούτε περίμενε κανείς να είναι, αλλά ούτε και μια μικρή σειρά έκπληξη που θα μείνει αξέχαστη από τον θεατή, οι βασικοί χαρακτήρες του αν και αρκετά συμπαθητικοί δεν είναι εξίσου αξιομνημόνευτοι και το ρομάντζο ανάμεσά τους έχει ελάχιστη ως και σχεδόν μηδαμινή εξέλιξη. Παρά τα προβλήματά του όμως παραμένει ένας ευχάριστος τρόπος για ένα διάλειμμα για όποιος θέλει να δει κάτι ανάλαφρο για να περάσει την ώρα του αφού παραμένει χαριτωμένο με τον δικό του τρόπο.

Το Ojisan to Marshmallow διατίθεται επίσημα και δωρεάν για streaming μέσω Crunchyroll και είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας για εγγεγραμμένους αλλά και μη χρήστες..

Enjoynment: 6
Worth Watching: 5.2

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου