Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016



Συνεχίζουμε κι αυτή τη βδομάδα με το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στα Josei με άλλους έξι τίτλους.






To Otona Joshi no Anime Time αποτελείται από μόλις τέσσερα επεισόδια. Κάθε ένα από αυτά τα επεισόδια διηγείται τέσσερις διαφορετικές, βραβευμένες ιστορίες γυναικών που για τον έναν ή τον άλλον λόγο βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει και να παρασέρνονται από τα γεγονότα. Ο τίτλος ξεκίνησε αρχικά ως ένα special κάτω από τον τίτλο Kawamo wo Suberu Kaze το 2011 όμως μετά την απήχηση της πρώτης ιστορίας στη συνέχεια, δύο χρόνια αργότερα, ανακοινώθηκαν άλλα τρία επεισόδια. Για την παραγωγή αυτή του NHK μισθώθηκαν τέσσερις διαφορετικοί σκηνοθέτες και τέσσερα διαφορετικά studio.






Παρότι δεν απέκτησε την ίδια φήμη με την πετυχημένη σειρά της Yazawa Ai Nana”, ο τίτλος συγκαταλέγεται συχνά σε προτάσεις κλασσικών ρομάντζων. Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία το 2005 ενώ κατάφερε να φτάσει και στη χώρα μας 5 χρόνια αργότερα και να προβληθεί μέσα από τη συχνότητα του Cine+. Σκηνοθέτης της 
σειράς είναι ο Kobayashi Osamu ο οποίος αν και δεν έχει καθίσει πολλές φορές στην καρέκλα του σκηνοθέτη έχει προσφέρει ορισμένα εξαιρετικά δείγματα όπως το Beck και το Natsu no Sora. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η Yukari, μία μαθήτρια λυκείου που ζει μία συνηθισμένη ζωή όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της. Καθώς αρχίζει να αμφισβητεί τον τρόπο ζωής της συναντά μία ομάδα νεαρών που σπουδάζουν σχέδιο μόδας κάτω από τη φίρμα “Paradise Kiss”. Η ομάδα τους έχει ανάγκη από ένα μοντέλο και η Yukari παρά τους πρώτους της δισταγμούw γίνεται το τέλειο μοντέλο γι’ αυτούς. Πριν το συνειδητοποιήσει, η κοπέλα μαγεύεται από τον κόσμο τους, τα ιδανικά και το πάθος και των νεαρών και βυθίζεται στον κόσμο του βρίσκοντας και η ίδια κίνητρα και όνειρα για το μέλλον. Όσο πιο πολύ βυθίζεται όμως στον κόσμο τους τόσο περισσότερο ερωτεύεται τον αρχηγό της ομάδας.







Το Shirokuma Cafe είναι μία ιδιαίτερη σειρά που απέκτησε πολλούς ένθερμους θαυμαστές στη χώρα του αλλά και ένα μικρό και πιστό κοινό στο εξωτερικό. Πιο γνωστό στους υπόλοιπους φίλους των anime από τις δηλώσεις της mangaka για τον αρχικό αποκλεισμό της από τα άτομα που επέβλεπαν τη μεταφορά του manga της από το studio Pierrotτο anime προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2012 για σχεδόν ένα συνεχόμενο έτος. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Shirokuma, μία καναδέζικη λευκή αρκούδα που άφησε τη βαρετή δουλειά του για να ανοίξει μία καφετέρια κοντά στον ζωολογικό κήπο. Ο Shirokuma αρέσκεται να κομπάζει για τον εαυτό του και να διηγείται ιστορίες. Στην καφετέρια του συχνάζουν πολλοί πιστοί και νέοι πελάτες, άνθρωποι και ζώα ανεξαιρέτως. Η σειρά έχει επεισοδιακό χαρακτήρα και είναι γεμάτη με ανάλαφρα αστεία. Οι φίλοι της σειράς επιμένουν ότι 50 επεισόδια δεν είναι πολλά και ότι η χαρούμενη διάθεση της σειράς μπορεί να ικανοποιήσει κάθε θεατή.





Η ιστορία μας εδώ εκτυλίσσεται αρκετά χρόνια πίσω, στο καλοκαίρι του 1966. Λόγω της δουλειάς του πατέρα του, ο Kaoru Nishimi, μαθητής της πρώτης λυκείου, μετακομίζει από τη Yokosuka στο Kyushu για να ζήσει με τους συγγενείς του. Ως τότε ο Kaoru ήταν υπόδειγμα μαθητή και άτομο αρκετά απόμακρο από τους άλλους. Όλα αλλάζουν όταν θα συναντήσει τον Sentaro Kawabuchi, ένα εντελώς ανέμελο πνεύμα που τον συστήνει για πρώτη φορά στον κόσμο της τζαζ μουσικής. Ο Kaoru για πρώτη φορά ανακαλύπτει κάποιον που μπορεί να αποκαλεί φίλο όπως και την ευχαρίστηση που του προσφέρει η ασχολία του με τη μουσική. Η σειρά μας ταξιδεύει σε μία διαφορετική εποχή, φαινομενικά πιο αγνή, αλλά γεμάτη με τα δικά της κοινωνικά προβλήματα. Τη σκηνοθεσία της σειράς είχε αναλάβει ο αγαπητός σε όλους Watanabe Shinichiro (Cowboy Bebop, Samurai Champloo), σε μία από τις πρώτες δουλειές του studio MAPPA, προσφέροντας μερικά εξαιρετικά δείγματα animation και σκηνοθεσίας ενώ τη μουσική επιμέλεια είχε αναλάβει η Yoko Kano που γέμισε τη σειρά με τους όμορφους ήχους της τζαζ.







Το Chouyaku Hyakuninisshu: Uta Koi ή απλώς σκέτο Uta Koi πρόκειται για μία δουλειά του TYO Animations σε σκηνοθεσία του Kasai Kenichi (Bakuman, Honey & Clover, Nodame Cantabile). H ιστορία αποτελεί μεταφορά του ιστορικού, josei manga της Sugita Kei το οποίο ερμηνεύει ελεύθερα ποιήματα από την ανθολογία "Hyakuninisshu". Η ανθολογία αυτή αποτελείται από 100 ποιήματα 100 διαφορετικών δημιουργών, τα οποία αποτελούν και τη βάση για το Ιαπωνικό παιχνίδι karuta και bozu mekuri. Τα ρομαντικά αυτά ποιήματα παρουσιάζονται ως αυτοτελείς ρομαντικές ιστορίες ζευγαριών εξιστορώντας τη στιγμή της γνωριμίας τους ή παρουσιάζοντας εικόνες από την καθημερινότητά τους. Μια πολύ όμορφη, γλυκιά και αρκετά καλή σειρά που δυστυχώς παραμένει θαμμένη κάτω από άλλους πιο δημοφιλείς τίτλους.








Ίσως για την ώρα δεν θα έπρεπε να κατατάσσεται τόσο ψηλά δεδομένου ότι η σειρά ακόμη προβάλλεται στην τηλεόραση και βρίσκεται μόνο στα μισά της ιστορίας, όμως πιθανότατα θα μπορούσε να βρισκόταν ακόμη πιο πάνω αν είχε ολοκληρωθεί. Η ιστορία μας μεταφέρει πίσω, πολύ πίσω ξεκινώντας με την ιστορία ενός άνδρα που προσπαθεί να ξαναβρεί έναν στόχο στη ζωή του μετά την αποφυλάκισή του. Παρακολουθώντας την παράσταση ενός αφηγητή Rakujo, δηλαδή παραδοσιακών, ανέκδοτων ιαπωνικών ιστοριών, ερωτεύεται με την ερμηνεία της ιστορίας “Shinigami” και αποφασίζει να τον ακολουθήσει ως μαθητευόμενός του. Ο Yakumo δεν είχε δεχτεί ποτέ ξανά μαθητευόμενο όμως προς έκπληξη όλων δέχεται το αίτημα του ενθουσιώδη νεαρού και του δίνει το καλλιτεχνικό όνομα Yotaro. Ωστόσο τελικά ο Yotaro δεν είναι ο μόνος που έχει να μας πει για τη ζωή του. Έτσι μεταφερόμαστε ακόμα πιο πριν, πριν ακόμα ξεσπάσει ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, σε μια εποχή άλλη εκεί που ο Yakumo παιδί ακόμα ξεκινά να μαθητεύει ως αφηγητής και ακολουθούμε τη ζωή του καθώς μεγαλώνει. Η νέα σειρά του studio Deen, με σκηνοθέτη τον Omata Shinichi (Sankarea) έχει κυκλοφορήσει αρχικά δύο επεισόδια σε μορφή OVA την άνοιξη και το καλοκαίρι που μας πέρασαν. 


Συνεχίζεται....


Categories: ,

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου