Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016




Οχτώ κεφάλαια αρκούν για να σου συστήσουν την καθημερινότητα μιας οικογένειας...



Η οικογένεια Onishi αποτελείται από τέσσερα άτομα, δυο μικρά κοριτσάκια που φοιτούν ακόμα στο δημοτικό, ένα μικρό αγοράκι και τη μητέρα τους. Όλοι μαζί ζουν σε ένα μικρό διαμέρισμα καθώς η μητέρα τους εργάζεται σε δύο διαφορετικές δουλειές για να εξασφαλίσει την υγεία του σπιτικού της και τα απαραίτητα για να ζήσουν. Tenohira Size, Palm-sized, μια χούφτα δηλαδή μοιάζει το σπίτι τους στη μεσαία κόρη της οικογένειας και κάνει όνειρα με πριγκίπισσες και κάστρα.

H αρκετά ευαίσθητη ιστορία των τριών αδερφών πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Feel Young το 2009 και δυστυχώς αποτελείται από έναν μόνο τόμο. Η Tendou Kirin έγινε γνωστή στη χώρα της κυρίως μέσα από ιστορίες που σκιαγραφούν τον ψυχολογικό πόνο γυναικών. Σε αυτή τη δουλειά της πρωταγωνιστές είναι μία οικογένεια χωρισμένων γονιών αλλά όχι μόνο. Παρότι η οικογένεια Onishi βρίσκεται στο επίκεντρο, με την ιστορία να εστιάζει κυρίως στα δύο μεγαλύτερα κοριτσάκια της οικογένειας αλλά και τη μητέρα, η αφήγηση πάει ένα βήμα παραπέρα και στρέφεται και προς τις προσωπικές ιστορίες των δύο συμμαθητών της μεγαλύτερης κόρης, της Asami.

Πρωταγωνιστές εδώ κυρίως τα παιδιά. Η ιστορία αγγίζει με αρκετή ευαισθησία την ψυχολογία που αναπτύσσουν όταν σε μικρή ηλικία επωμίζονται τα προβλήματα των μεγάλων και πώς αυτό διαμορφώνει τον χαρακτήρα τους. Με την Asami να φέρεται πιο ώριμη για την ηλικία της αλλά ταυτόχρονα να καταπιέζει τα παιδικά συναισθήματά της απέναντι στη διαλυμένη της οικογένεια, η ιστορία ρίχνει φως και στις ιστορίες ακόμα δύο παιδιών που έχουν να αντιμετωπίσουν τις δικές τους οικογενειακές καταστάσεις, με το ένα να πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα του οικογένεια μετά το δεύτερο γάμο της μητέρας του και το άλλο να αποδεχθεί ότι η προσποιητή ατμόσφαιρα του σπιτιού της καταλήγει να μην μπορεί να ξεγελάσει ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό. Παράλληλα γνωρίζουμε τη μητέρα των παιδιών, το εργασιακό της περιβάλλον και τις σχέσεις που αναπτύσσει στη δουλειά της, πώς οι ώρες που εργάζεται έχουν αντίκτυπο στο σώμα και στη διάθεσή της.  

Δυστυχώς η ιστορία μας βάζει τελεία μετά από έναν μόλις τόμο. Είναι από τις περιπτώσεις που υπάρχει η δυνατότητα αλλά όχι ο χρόνος, με τη σειρά να έχει αγγίξει πολλά, ευαίσθητα και όμορφα θέματα, τελικά ίσως η τελεία να έπρεπε να μπει μερικούς τόμου παρακάτω και ο αναγνώστης να μπορούσε να γνωρίσει λίγο περισσότερο αυτούς του χαρακτήρες που ίσως είχαν να πουν κι άλλα πράγματα. Παρόλα αυτά και παρά το μικρό της μέγεθος, ο τίτλος παραμένει μία αξιόλογη επιλογή για να σας συντροφεύσει στο ελεύθερο χρόνο σας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου