Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015



Στη γειτονιά της Ningyo-cho, της εμπορικής περιοχής Nihonbashi, που σφύζει από παραδοσιακά καταστήματα χειροτεχνίας και εδραιωμένα εστιατόρια με νοστιμιές, η Mitsui Mineko, μια χωρισμένη γυναίκα, δολοφονείται μυστηριωδώς στο διαμέρισμά της. Την εξιχνίαση της υπόθεσης αναλαμβάνει ο ντετέκτιβ Kaga Kyoichiro (Abe Hiroshi) που μόλις είχε μετατεθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ωστόσο μέσω των στοιχείων που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, ύποπτοι αναδύονται διαρκώς μέσα στην εμπορική γειτονιά όπου κατοικούσε το θύμα.



Η λογική της σειράς είναι απλή. Οι άνθρωποι λένε ψέματα για να προστατέψουν ή να προστατευτούν, να δραπετεύσουν από τις αμαρτίες τους και να ζήσουν τη ζωή τους. Τα ψέματα είναι η σκιά της αλήθειας. Ανακρίνοντας τα πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την υπόθεση, ο ντετέκτιβ ανακαλύπτει ότι οι άνθρωποι ψεύδονται διαρκώς και μέσω της έρευνάς του και της συλλογιστικής του πορείας ανακαλύπτουμε τα κίνητρα που είχαν αυτοί οι άνθρωποι για να εμπλακούν σε αυτήν την υπόθεση. Μέσα από αυτά μαθαίνουμε την προσωπική τους ιστορία και όσα τους συνέδεαν ή όχι με τη Mineko και την προσωπική ιστορία που κουβαλούσε η ίδια. Καθώς οι ιστορίες αυτές ξετυλίγονται, μαθαίνει όλο και περισσότερα για το θύμα, τον χαρακτήρα της και την προσωπική της ζωή, προσπαθώντας να βρει την αλήθεια που θα τον οδηγήσει στον δράστη και τα κίνητρα πίσω από τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας.

Η ιστορία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Higashino Keigo το οποίο είχε βραβευτεί με το βραβείο Kono Mystery ga Sugoi! ως καλύτερη ιστορία μυστηρίου για το 2010. O ίδιος ο Higashino είναι από τους πιο δημοφιλής συγγραφής μυστηρίου στην πατρίδα του αφού όχι μόνο έχει βραβευτεί αρκετές φορές αλλά και τα βιβλία του έχουν εμπνεύσει πολλές σειρές και ταινίες (Galileo, Naoko, Ryusei no Kizuna κλπ.).

Προσωπικά μου άρεσε η προσέγγιση που είχε η σειρά στη διαλεύκανση του μυστηρίου και πιστεύω ότι θα την εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι φίλοι του Ηρακλή Πουαρό.  Από τη σειρά δεν έλλειπε και το ανάλαφρο χιούμορ και οι καθημερινές στιγμές ενώ το cast που πλαισίωνε τον Abe Hiroshi που είναι από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς της πατρίδας του υποστήριξε ικανοποιητικά την ιστορία.

Cast:
Abe Hiroshi as Kaga Kyoichiro
Kuroki Meisa as Aoyama Ami
Mizobata Junpei as Matsumiya Shuhei
Kimura Yuichi as Kojima Kazumichi
Izumiya Shigeru as Uesugi Hiroshi
Kosse Koichi as Nakamura
Shimofusa Gentaro as Kawaguchi
Harada Mieko as Mitsui Mineko

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου